Известие

Collapse
No announcement yet.

"придърпване " на автомобила

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Туй го знам , не знам що придърпва
    ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
      Туй го знам , не знам що придърпва
      Пази си фактурата, ако ти даде фира до две години можеш да си искаш гаранцията понеже сме в ЕU
      Ако дебитомера ти е наред, както е, видя ли дали маркуча ти за въздух на вътрешните сгъвки не е с дупки. Провери го отвсякъде

Comment

Зимата го проверявах, ще го видя пак.

п.с. и фактурата ще я пазя
        ex - 147 16v multijet

Comment

Зимата го проверявах, ще го видя пак.

п.с. и фактурата ще я пазя
          Фактура за монтаж от сервиз имаш ли?

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
            Фактура за монтаж от сервиз имаш ли?
            По повод тази фактура от сервиза казаха, че се сменял лесно и няма нужда да се ходи до сервиза

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
              По повод тази фактура от сервиза казаха, че се сменял лесно и няма нужда да се ходи до сервиза
              Сто пъти ви писах, че да имате гаранция, ви трябва фактура за Монтаж в сервиз. После може да има проблем с уважаването на евентуална рекламация!

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                Сто пъти ви писах, че да имате гаранция, ви трябва фактура за Монтаж в сервиз. После може да има проблем с уважаването на евентуална рекламация!
                А аз говорих със сервиза на Киров-Бош когато го купувах от магазина им на Оборище! Те казаха, че няма нужда да ходя за това при тях. Гаранцията си важала с фактурата за покупка

Comment

Гаранцията си важала с фактурата за покупка
                  x2
                  ex - 147 16v multijet

Comment

Утре сутринта ще им издърпам ушите. Нови са колегите, объркали са се... Има някои артикули за които важи само фактура за продажба, но дебитомери, сонди, и др. изпълнителни звена - фактура за продажба и монтаж в сервиз!

Comment

10 пъти ги питах за монтажа, казаха, че няма нужда, за да важи.

Така... всички въздухопроводи ги проверих, абсолютно здрави са включително и гъвкавата част.То ако дърпаше въздух щеше да пуши в повечко.
                      ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                        Тази тема е доста интересна Значи проблема при JTD-тата с придърпването обикновенно се получава от неправилно дозиране на горивото в междинните режими на колата когато налягането в колектора се колебае около 0-та. Най-често срещаните проблеми са първичното дозиране от дебитомера и мап сензора. След това идват механичните проблеми от рода на регулатори на високото налягане, неправилно впръскване (запушени дюзи), запушени картерни вентилации и неправилно работещи ЕГР-и. В последно време поради некомпетентни тунери виждам и безмислици в горивните карти които пораждат същите проблеми. И не на последно място износването на турбините може да доведе до подобни аномалии

Недейте да залагате на неработещи ТПС сензори, мръсни филтри, лоша нафта и такива глупости защото по-скоро бихте усетили доста по неприятни ефекти от тези неща. От някакво зачудване Надявам се да съм бил в помощ
                        При всичко останало наред стигаме до тук .... т,е, проверка на турбото

Comment

10 пъти ги питах за монтажа, казаха, че няма нужда, за да важи.

Така... всички въздухопроводи ги проверих, абсолютно здрави са включително и гъвкавата част.То ако дърпаше въздух щеше да пуши в повечко.
                          И клати празните обороти и се държи гадно при ниските. А и има проблеми с паленето

Comment

При всичко останало наред стигаме до тук .... т,е, проверка на турбото
                            колега къде и как се проверява турбото защото и ас имам същите проблеми. днес се качих на една същата като мойта 2.4жтд 140 коня и си ускорява даже на четвърта от 1000 оборота без никакво придърпване или замисляне, направо се истрелва а мойта трябва да и давам гас до небесата и да стигне чак 2500 оборота за да истегли. откакто съм я взел 1,5г. не си спомням да съм карал на втора в града само на трета и четвърта а сега като карам на трета и като дам гас няма никои.
                            alfa 156jtd sportwagon

Comment

Не е и от турбото
                              ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от bobojust Покажи съобщение
                                Здравейте,
                                Имам едно питане към знаещите - при движение на автомобила само на 3-та скорост при 1000-1500 оборота се получава едно "придърпване" на автомобила.При някой случвало ли се е подобно нещо и каква може да е причината?
                                Предварително благодаря.
                                колега днес закарах колата на един приятел със същия проблем самоче е дизел на диагностика и се оказа потинциометъра на педала на гаста.
                                alfa 156jtd sportwagon

Comment

Working...
                                X